O meni

 

 Zdravo!

Moje ime je Urska, ustvarjam pa pod imenom Urskine Drobtinice.

Naj najprej malo povem o sebi… Moja ustvarjalna pot se je zacela ze zelo zgodaj, saj sem ze kot mali otrok zelo rada risala (predvsem po papirju, vcasih pa sem atiju in mamici pripravila presenecenje – risbico na steno… J Spomnim se, da nista bila najbolj navdusena, ko je enkrat moja risba pokrivala kar vse stiri stene v spalnici J), pela pesmice in brala. Sicer sta starsa mojo ustvarjalno pot zelo podpirala in zato sem se, kljub pregovarjanju s solsko psihologinjo, vpisala na srednjo trgovsko solo, smer aranzerski tehnik. Tam smo skozi stiri leta solanja uciteljem tudi marsikatero uspicili, vendar pa sem jo na koncu izdelala z odlicno zakljuceno maturo. Navkljub namigovanju ucitelja aranzerstva, da naj grem na likovno akademijo, sem se vpisala na Biotehnisko fakulteto, smer Kmetijstvo Zootehnika, saj sem zelela imeti dva razlicna poklica. Leta 2011 sem tudi zelo uspesno diplomirala.

Vseskozi sem se ob solanju ukvarjala tudi z izdelavo raznih drobnarij, od nakita, poslikave svile, do risanja. Navdusena sem bila (in sem se vedno) nad fantazijskimi knjigami in bila vclanjena v nekaj skupin, ki se ukvarjajo z obujanjem srednjega veka. Od tu moja ljubezen do srednjega veka in raznih fantazijskih bitij…

Leta 2006 je postal znan moj prvi skratek, spec v pistacijini lupini, ko je obcina Velike Lasce v svojem glasilu objavila natecaj za Naj spominek leta. V zelji, da se malo bolje predstavim obcanom, sem poslala nekaj svojih izdelkov, prvo mesto pa je zasedel prav speci skratek. Mali skratek, ki je bil tako ponosen na zmago, mi je prisepnil nasvet, naj mu naredim se kakšnega prijatelja in tako so pod mojimi prsti zaceli nastajati najrazlicnejši skratki. Trenutno so na moji facebook in internetni strani najbolj znani skratki v pistacijini lupinici, malo vecji skratki v orehovi lupini (predvsem za valentinovo in druge praznike) kjer se stiskata po dva skratka skupaj in pa kolekcija verizic 'Radovedni skratji nosek'.

S svojim delom zelim v svet nakita vnesti malo svezine in predvsem fantazije, barv in razigranosti. Upam, da mi to z mojimi malimi skratki pocasi uspeva.

 

Ob tej priloznosti vas vabim se na svojo facebook , kjer si lahko malo spocijete oci in pocukate kaksnega skratka za kapico in ga povabite na caj J

-          Facebook: www.facebook.com/pages/Ur%C5%A1kine-Drobtinice/361604253884319

-